Düzünü desəm, mən heç vaxt bəxtimdən şikayət etməmişəm. Amma heç vaxt da xüsusi bir şansım olduğunu düşünməmişəm. Orta səviyyəli bir insanam. İşim var, maaşım var, ailəm var. Nə çox yaxşı, nə də çox pis. Həyat beləcə axıb gedir. Keçən cümə günü işdən çıxmışdım, evə gedirdim. Yolda bir tanışa rast gəldim. Dayandıq, söhbət etdik. Dedi: "Bu gün nə işin var?" Dedim: "Heç nə, evə gedirəm". Dedi: "Gəl gedək bir çay içək". Razılaşdım. Getdik çayxanaya, oturduq. Çay içdik, qəlyanaltı yedik. Söhbət etdik işdən-gücdən. Bir də baxdım ki, saat 9 olub. Hesabı istədim, garson gəldi dedi: "12 manat". Cibimi yoxladım, 10 manat var idi. Utandım. Tanışa dedim: "Sən ver, sabah qaytararam". O da verdi, çıxdıq. Evə gələndə öz-özümə dedim: "Ayıb oldu, 12 manata görə utandım". Yoldaşıma dedim, güldü. Dedi: "Əşi, nə olacaq, sabah qaytararsan". Haqlı idi, amma yenə də içimdə bir sıxıntı qaldı.
O axşam televizora baxırdım, amma fikrim başqa yerdə idi. Birdən ağlıma gəldi: bəlkə bir az qumar oynayım? Uzun zamandır oynamırdım. Əslində, heç vaxt aludə olmamışam. Amma bəzən, ayda-ildə bir dəfə, 10-20 manat qoyub oynayıram. Əyləncəlik. Telefonu götürdüm, düşündüm harda oynayım. Yadıma düşdü, keçən ay iş yoldaşım Orxan mənə demişdi: "mostbet apps download elə, çox rahatdır. Telefonda oynayırsan, heç bir problem olmur". Axtardım, tapdım, yüklədim. Qeydiyyatdan keçdim. Depozit etdim, 10 manat. Cibimdə qalan son 10 manat. Düşündüm, uduzsam da vecimə deyil, onsuz da qəlyanaltı pulunu qaytarmalıyam, nə fərqi var.
Oyunları gəzməyə başladım. Nə oynayacağımı bilmirdim. Bir oyun gördüm, adı "Crazy Time" idi. Çox rəngarəng bir oyun. Təkər fırlanır, hara düşəcəyi bəlli deyil. Baxdım, bir az qaydaları öyrəndim. Sadədir, əsas odur ki, təkərin hara düşəcəyini təxmin edəsən. Başladım oynamağa. 1 manat qoydum bir rəngə, fırlandı, uduzdum. 1 manat qoydum başqa rəngə, fırlandı, qazandım 2 manat. 2 manat qoydum, qazandım 4 manat. 4 manat qoydum, uduzdum. Dalğalanma davam edirdi. Bir saat oynadım, balans 10 manatdan 15 manata çıxdı, sonra 8 manata düşdü, sonra 12 manata çıxdı. Heç bir şey dəyişmirdi.
Saat gecə 12-yə yaxınlaşırdı. Yoldaşım yatmışdı. Mən də oynayırdım. Birdən qərar verdim, qoy bir az risk edim. Qalan 8 manatı qoydum "Crazy Time" bonus oyununa. Bu oyunda təkər xüsusi bir bölməyə düşəndə bonus başlayır. Təkər fırlandı, fırlandı, dayandı – BONUS! Ürəyim döyünməyə başladı. Bonus oyunu başladı. Bu oyunda böyük bir təkər var, üzərində rəqəmlər: 10, 20, 50, 100, 200, 500. Və sənə hədiyyələr verilir. Başladı. Təkər fırlandı, dayandı 20-də. 20 manat qazandım. Təkər yenə fırlandı, dayandı 50-də. 50 manat qazandım. Artıq 78 manatım var idi. Təkər yenə fırlandı, dayandı 100-də. 100 manat qazandım. 178 manat. Təkər yenə fırlandı – 200. 378 manat. Gözlərimə inana bilmirdim. Təkər son dəfə fırlandı – 500! Və orada dayandı. 878 manat! Səkkiz yüz yetmiş səkkiz manat!
Oturduğum yerdə hərəkət edə bilmirdim. Telefon əlimdə, baxıram rəqəmə. 10 manat qoymuşdum, 878 manat qazanmışdım. Düşündüm ki, bəlkə yuxu görürəm. Üzümü çimdikdim, yox, yuxu deyil. Qalxdım yerimdən, gəzindim otaqda. Yoldaşım oyanar deyə qorxurdum, ona görə sakit idim. Amma içimdə bir fırtına qopurdu. Sonra oturdum, dərin nəfəs aldım və qərar verdim: pulu çıxartmalıyam. Dərhal əməliyyat başlatdım, 850 manat çıxartdım, 28 manat qaldı. Onu da oynadım, uduzdum, vecimə deyildi.
Səhər açıldı, pul gəldi kartıma. Yoldaşım hələ yatırdı. Mən durdum, maşına mindim, getdim bazara. Ət aldım, toyuq aldım, balıq aldım. Tərəvəz aldım, meyvə aldım. Şirniyyat aldım. Evə qayıtdım, süfrə hazırladım. Yoldaşım oyananda gözlərinə inana bilmədi. Dedi: "Bu nədir, bayramdır?" Dedim: "Bəli, bu gün bizim ailə bayramımızdır". Uşaqları çağırdıq, gəldilər. Oturduq, yedik, içdik. Sonra yoldaşıma dedim: "Götür uşaqları, gedin onlara istədiklərini al". 200 manat verdim. Getdilər, aldılar. Axşam qayıdanda hamının əlində torbalar. Uşaqlar sevinirdi, yoldaşım sevinirdi. Mən də sevinirdim.
O günü heç vaxt unutmaram. Qəlyanaltı puluna görə utandığım günün ertəsi, ailəmə bayram yaşatdım. O 10 manat, cibimdə qalan son pul, mənə 850 manat qazandırdı. Mostbet apps download etdiyim üçün minnətdaram. Xeyr, mən aludəçi deyiləm, o gündən sonra da çox oynamadım. Amma hərdən, xüsusi günlərdə, 10-20 manat qoyub "Crazy Time" oynayıram. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt o gecəki kimi qazanmamışam. O gecə xüsusi idi. O gecə mənə bir şey öyrətdi: bəzən ən kiçik şeylər ən böyük xoşbəxtliklərə səbəb olur. Mən o gecə 10 manat qoydum, 850 manat qazandım. Amma ən böyük qazancım ailəmin üzündəki təbəssüm oldu. O təbəssüm 850 manatdan dəyərli idi. Və mən hər dəfə mostbet apps download etdiyim telefonuma baxanda o gecəni xatırlayıram. O gecə, qəlyanaltı pulunu qaytarmaq üçün başladığım oyun, mənə bir bayram yaşatdı.